Kontakt: 96 63 00 06

Skygge-IT – Hvad er det, og hvad skal man som virksomhed være opmærksom på.

Skygge-IT er et begreb, som rammer os alle, men som mange ikke er klar over eksisterer.

Skygge-IT kan fx være når man bruger private apps på sin arbejdstelefon, uden virksomhedens IT-afdelingen har kendskab til det. Det kan ligeledes være hvis man privat bruger cloud-tjenester, som man så benytter på virksomhedens computer. Det er brug af IT, fx apps, browser-tilføjelser og andre tjenester, som ikke er stillet til rådighed af virksomhedens IT-afdeling.

Problemet opstår ofte når de individuelle afdelinger i virksomheden, går udenom IT afdelingen, og bl.a. selv anskaffer sig cloud-tjenester m.m.
Derudover kan en anden grund være bekvemmelighed. Når en medarbejder bruger de samme værktøjer, som de også bruger privat, fordi det er nemmere, og fordi grænsen mellem arbejde og privatliv, er mere slørret end nogensinde før.

Det kan også være et stort problem med skygge-IT i forhold til at overholde persondataforordningen GDPR. Alle virksomheder skal kunne dokumentere de applikationer og cloud-tjenester der bruges, både officielt og uofficielt i virksomheden. 

Derfor er det vigtigt at gøre en indsats, og bringe skygge-IT frem i lyset, oplyse medarbejderne om hvad de må og ikke må, og give dem en række sikre værktøjer, så man kan mindske skygge-IT mest muligt.