96 63 00 06 salg@arka.dk

5 gode tips og tricks til Windows 10

Vi har samlet 5 gode tips og tricks som gør din brug af Windows 10 nemmere.

1. Ryste vinduerne

Har du alt for mange vinduer åbne på samme tid, og vil du gerne fjerne alle andre end den ene du skal bruge, er der her et smart trick. Du klikker på det vindue du gerne vil beholde åbent, holder knappen nede og ryster med musen. Så bliver alle de andre vinduer minimeret.

 

2. Optage aktivitet på skærmen

Har du behov for at optage aktivitet på din skærm, er det nu muligt i Windows 10. Du skal bare trykke på windowstasten + G. Der kommer nu en boks om i bunden af din skærm, hvor du både kan vælge at tage et skærmbillede (kamera ikonet) og optage din skærm.

 

3. Print PDF

Du har nok ofte fået af vide om du ikke kan sende filen som en PDF fil, og så kæmpet med at finde ud af hvordan du gør dette. I Windows 10 er det gjort nemt at konvertere et word dokument til en PDF. Dette gør du ved at gå i udskriv, under printer vælger du “Microsoft Print til PDF”, og herefter trykker du udskriv, og vælger den placering hvor du ønsker at gemme dit PDF dokument.

 

4. Virtuelle skriveborde

I Windows 10 er det muligt at lave flere virtuelle skriveborde.

Dette gør du ved at taste windowstasten + tab og her kan du vælge plus-tegnet øverst på siden, hvis du ønsker at oprette flere virtuelle skriveborde. Hvis du har et program på dit nuværende skrivebord, du vil have på sit eget virtuelle skrivebord, skal du blot trække denne op på plus-tegnet, og der bliver oprettet et skrivebord til denne.

Når du arbejder med flere virtuelle skriveborde, kan du nemt og hurtigt navigere frem og tilbage mellem disse. Du trykke blot på Ctrl + Windowstasten og pil til højre eller venstre, for at bevæge dig mellem disse.

 

5. Nattelys

Sidder du ofte og arbejder om aftenen, eller i et mørkt rum, kan du med fordel vælge nattelys. Dette gør du ved at trykke på notifikationsknappen nederst i højre hjørne på din skærm, og derefter trykke på nattelys. Skærmen skruer nu selv ned for lysstyrken, og det bliver mere behageligt for øjnene at kigge på.